Especialistes en personalitzar mobiliari urbà

PRODUCTES PER CATEGORIES

Jornades de Convivència i Intercanvi entre empreses de jardineria i escoles taller a Carlet

Jornadas de Convivencia e Intercambio entre empresas de jardinería y escuelas taller en Carlet

Jornades de Convivència i Intercanvi entre empreses de jardineria i escoles taller a Carlet‘Que no sempre s’està en els temples, no sempre s’ocupen els oratoris, hores hi ha per recreació i on els pobres esperit descansa …, per a tal efecte es planten les alberedes, es busquen les fonts, es aplanen les costes i es conreen amb curiositat els jardins’.

Fent honor a aquesta cita de les Novel Exemplars de Miguel de Cervantes, la jardineria empresarial valenciana i les Escoles Taller de la Comunitat València es van reunir el passat dia 8 de maig a Carlet.

La idea d’aquesta jornada de convivència entre les empreses, tècnics de gran prestigi, monitors i alumnes dels diferents programes de formació professional per al empleoDiscurso d’inauguració del director de l’escola va sorgir des de l’Escola Taller ‘Museu de l’Aigua’, centre de formació que funciona en l’actualitat a Carlet i que a més de l’ofici verd imparteix altres com la construcció, fusteria metàl.lica, electricitat, fontaneria i pintura.

Jornades de Convivència i Intercanvi entre empreses de jardineria i escoles taller a CarletLa jornada va ser programada en dues sessions, la primera es va desenvolupar al paratge natural d’Els Pinets ‘, lloc emblemàtic entre la gent del lloc i condicionat per una escola taller anterior. Aquest paratge de vegetació autòctona abraça els antics dipòsits d’aigua potable que abans proveïen a la població. De curiosa arquitectura, aquest edifici servirà per acollir el museu de l’aigua de Carlet, obra que s’està executant actualment i que es té previst finalitzar amb l’actuació d’aquests joves que estan aprenent l’ofici amb el qual es guanyaran la vida en els propers anys , després de trobar la seva primera feina, quan acabi l’escola taller. Per aquest fet, des de l’escola taller de Carlet, es cuida especialment el contacte amb les empreses que acolliran a aquests alumnes a l’acabar el seu període de formació. D’aquí la importància de la jornada ‘jardineria urbana i escoles taller’.

Durant la jornada matinal els nombrosos assistents a l’acte van rebre diversos exemplars de la revista Bricojardinería i Paisatgisme, cedits expressament per a l’ocasió i tot i les inclemències meteorològiques, van passejar pels diferents estands d’una desena de L’alcaldessa felicita Pau Esparzaempresas punteres en la jardineria i paisatgisme de la Província de València i una altra dues d’àmbit local, que es presentaven mitjançant dues antigues alumnes de l’escola taller? Els Pinets?, que van intentar fer un jardí zen i presentar un atractiu projecte de jardineria ecològica per urbanitzacions de la costa valenciana , mitjançant la plantació d’un jardí hortícola anomenat gardeneat.Jornades de Convivència i Intercanvi entre empreses de jardineria i escoles taller a Carlet

Entre les empreses assistents a la jornada es trobaven algunes tan importants a nivell nacional com Cespa o Acciona que van desenvolupar els seus projectes d’eficàcia dels sistemes de reg i l’optimització dels mateixos per a l’estalvi d’aigua. Altres com Centre Verd, que va presentar un atractiu projecte d’enjardinament interior i una exposició de plantes ornamentals, Paisatgistes del Mediterrani amb diferents projectes emblemàtics d’enjardinament i representació dels diferents sistemes d’estabilització de talussos. Posteriorment Refor va fer el mateix amb projectes de recuperació de barrancs i va aportar una hidrosembradora que va fer les delícies dels alumnes que van poder accedir-hi i aprendre com s’utilitza. La Societat d’Agricultors de la Vega de València va presentar l’innovador sistema de localització via GPRS de reg TIGRA i Abonaments Desco realitzar una exposició de diferents materials que comercialitza per al seu ús en zones verdes.

Per acabar amb la presentació de les empreses, REPRESENTACIONS Martín Mena, SL i els seus EMPRESES REPRESENTADES, van presentar NOVETATS DE MOBILIARI URBÀ A NIVELL NACIONAL, la gespa amb l’última tecnologia i una exposició de mobiliari urbà, tota ellaUna de les moltes empreses que van assistir de origen nacional.

Jornades de Convivència i Intercanvi entre empreses de jardineria i escoles taller a CarletLa jornada matinal va concloure a la carpa instal.lada al centre del paratge a conseqüència de la pluja, on es va establir l’associació espanyola d’arboricultura i la presentació de les proves per al’obtenció del certificat europeu de podador, va tenir lloc la xerrada didàctica realitzada per José Plumed Sancho sobre la importància dels EPIS que s’utilitzen en la poda, per això l’empresa valència COVAL va aportar els diferents equips del podador, així com les últimes novetats que s’utilitzen en el treball d’arboricultura. Enmig d’una gran expectació, Plumed, tècnic del Jardí Botànic de València, investigador i experimentat podador instruir els alumnes en les arts de la trepa i la importància de la utilització dels equips especials que s’han d’utilitzar, així mateix va recordar la poca cultura existent en l’homologació d’aquests equips, els quals tenen una caducitat a cinc anys vista. A causa del temps els assistents ens vam quedar amb les ganes de poder veure l’exhibició de s’enfila, treball en l’arbre i rescat d’un ferit que estava programada. E sperem que pugui ser en una altra ocasió.

Per a la jornada vespertina i aquesta vegada sense els capricis de la pluja, van tenir lloc les ponències previstes a la sala d’actes de la Casa de la Cultura de Carlet, moderada pel Sr Vicente Borrás, director de l’Escola de Capatassos de Catarroja.
En primer lloc Rafael Narbona, Tècnic de Intercontrol i editor de Quaderns d’Arquitectura del Paisatge delectar als assistents amb la seva ponència sobre les tendències actuals de la jardineria urbana, de fàcil paraula aquest tècnic va exposar les seves consideracions, va presentar diferents projectes emblemàtics en la jardineria urbana europea i va advocar per la racionalització en la construcció de noves zones verdes.

Posteriorment va tenir lloc l’actuació del tècnic de Sanitat Vegetal de la Generalitat Valenciana, Rogelio Serrano. La seva ponència va girar al voltant de la plaga del Morrut (Rhynchophorus ferrugineus), insecte que està aniquilant les palmeres de la costa mediterrània i que ha fet saltar l’alarma de la jardineria a causa de la seva ràpida propagació. Va presentar diferents formes de control de la plaga, indicant que el millor mètode de control d’aquesta es basa en l’absència de poda de palmes verdes i neteja de estipes.

Per finalitzar la jornada José Plumed va tornar a dirigir-se als assistents, aquesta vegada acompanyat d’una veu familiar José Moya, Enginyer Tècnic Agrícola de la Diputació de València i gran coneixedor de la problemàtica de l’arbrat urbà i de les greus conseqüències que tenen la manca de coneixement sobre la seva morfologia i el poc respecte al seu espai vital, traduït en podes severes que condemnen a l’arbrat a la mort, escocells insuficients i diferents agressions de diversa índole, que encara avui podem observar a les nostres ciutats.

Esperem que aquesta jornada de convivència i intercanvi entre la jardineria i les escoles taller es pugui tornar a repetir, aquesta vegada sense quedar ‘amarats de formació’.

http://www.ijardineros.com

COMPARTIR

NOTÍCIES RECENTS

Agradecimientos y Conclusiones de ExpoAjuntament 2009

Representacions Martín Mena SL. us convida al nostre stand C-5 de ExpoAjuntament

EXPO AJUNTAMENT, la fira dels serveis, mobiliari i l’equipament urbà, presenta als responsables polítics de l’administració local i als tècnics responsables de projectes la millor …

LLEGIR MÉS
Inauguración de Impala Sport Club

Inauguració de Impala Sport Club

El passat 15 de juny, s’inaugurava a Castelló el centre Impala Sport Club, amb gran part de l’equipament de les seves instal.lacions subministrat per la …

LLEGIR MÉS
Ya estamos en Facebook - AMISTAD + NEGOCIOS

Ja som a Facebook – AMISTAT + NEGOCIS

Martín Mena evoluciona i torna a fer un pas endavant. Com que evoluciona amb el mercat i s’adapta a les noves formes de negoci, ha …

LLEGIR MÉS